Mijn leven als muzikant

 

 

 

 

Geheel tegen de zin van mijn ouders (muzikant zijn dat was maar niks en kwam ik met verkeerde mensen in aanraking) startte ik begin jaren 60 met enkele jongens uit de buurt (Zandweerd-Deventer) een bandje.

Johnny van Gurp (gitaar), Lex de Graaf (zang)en Harry Koel (Basgitaar) waren de eerste gegadigden om een formatie te starten. Met zelf gemaakte speakers, een microfoon en een oude radio dienden als geluidsinstallatie. Later zou Pieter Berend van Loenen de band als sologitarist komen versterken. Helaas voor ons was Pieter Berend veel te goed voor ons en verliet hij al gauw de band. Omdat we geen opvolgen konden vinden was het al snel gedaan met de band en ging een ieder zijn eigen weg.

In 1966 was er een bandje op de Worp die een manager zochten, dat leek me wel wat en met veel inzet had ik een locatie gevonden waar we konden repeteren. Het oude botenhuis ('T Skelet") achter het IJsselhotel ( nu Ben Verhaard) was een uitstekende locatie, waar we op de zolder onze eigen "Soos" creëerden. Compleet met podium en bar repeteerde de band elke week en ik ging op zoek naar werk. De band "Question Mark " was geboren, maar omdat de bandnaam al bestond omgedoopt tot "Sudden Smash"  en bestond in eerste instantie uit:

1966 en 1969 SUDDEN SMASH: 

Hen Kiers (bas) (1969 gestopt als muzikant)  beroepsfotograaf 

Henk van Dam (Zang) (1969 gestopt als muzikant) boswachter

Geo Dijkhuis (Zang) later return of Ex

Anton Wesselink (Sologitaar) (1969 gestopt als muzikant )

Jan van de Kaaij (Gitaar 1966)Ovl.

Berry Jansen (Drums) 1966-1967 Later Bassist bij de Wurlitzers 

Herman Zuiderhoek (Drums) (1967-1969) Vertrokken naar:

Janet and The Westerns(1969-1972) Sunny Trio(1972-1980)-Valentinos (1981-1984)- Starshine combo - (1985-1987)- Twilight (1988-1990) - Trio Balance (1990-1993) -Memory  (1993-1998-  Sunsetboulevard- ((1998-2002) - Witness (2003-2005) - Trio Triple (toetsen/zang)(2005-2010) -Duo Once Again (Toetsen/zang) (2010-2018) 

Willem Nijboer (Toetsen) Later return of Ex-The 5 Point-The Pointers

Willy Soer , Hein Otto en Dirk Last ( die af en toe ook een liedje zong) waren onze Rodies en zorgden op de repetitieavonden voor de nodige versnaperingen. Jan van de Kaaij (+) zou later uit de band worden gezet wegens gebrek aan kwaliteit, ook over de drumprestaties van Berrie Jansen waren de meningen verdeelt. Ik besloot (geheel tegen de zin van mijn ouders) mijn bromfiets (Puch) te ruilen voor een drumstel om zelf te gaan drummen. Zonder ervaring nam ik plaats achter de drumkit en met veel opgetogen gezichten van de andere bandleden was ik als drummer aangenomen. Enkele malen later had ik Willem Nijboer op het oog als toetsenist, die daar wel oren naar had en de band kwam versterken. Ik regelde enkele optredens in soos (padvindersgebouwtje (Impesa) aan de Molenstraat in Deventer, waar we met veel plezier onze optredens konden verzorgen.

In het ouderlijk huis van de gebroeders De Ruijter de Wildt (de band Rooster) aan de Singel werd de wijnkelder door de bandleden omgebouwd tot Beat-Soos. Gedurende een jaar werd in de kelder op vele zondagen (bijna wekelijks van 14.00 tot 17.00 uur) opgetreden door Rooster en een gastband, waarvan "Sudden Smash" er een was. 

 

1969-1972 Jeannet and The Westerns:

Janet Ebbinkhuysen (Zang) 

Eugene Daems (Gitaar/Zang)

Charly Dumos (Sologitaar)

Charles Taribuka (bas/zang)

Herman Zuiderhoek (Drums)

Janet & The Westerns repeteerden in de antiekzaak van Rinus Ebbinkhuizen (de vader van Janet) aan de Bokkingshang in Deventer. Na een misgelopen plaatopname in Hilversum, viel de band uit elkaar.Enkele weken later,(nadat ik mijn drumstel had verkocht) kwam Jan Eikelenberg van het Sunnytrio bij me of ik met hen dat weekend mee kon naar een optreden tijdens de kermisweken in Deventer. Na een eerste kennismaking met besloot ik de uitdaging aan te gaan, maar moest wel eerst weer een drumstel kopen. Zonder enige kennis van hun repertoire stortte ik mij op de klus in Cafe Ophof aan de Walstraat in Deventer. Blijkbaar beviel het goed, want ik heb het 8 jaar volgehouden. Toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

1972-1980 Sunnytrio/Combo:  

          

 Jan Eikelenberg (Toetsen/zang)

 Chris Jonkers (Gitaar/zang) (†)  /Joop Huisman (Gitaar/zang 

 Herman Zuiderhoek (Drums) als opvolger van Hans Gerritsen)

 Bobby Hansen (Bas/Gitaar (†)   /George Brouwer: Bas/Gitaar/zang

 

1981-1984 VALENTINO'S:                   

 Joop Huisman (gitaar/zang)

 Claudio David (Bas/Saxofoon/zang)

 Ruud van der Wulp (Toetsen/zang)

 Herman Zuiderhoek (Drums)

 

1985-1987 Starshinecombo/Trio Balance: 

 Lammert Elissen (gitaar/zang)

Theo Grob (Bas/zang)

 Hans Megens  (toetsen) / Cees v/d Pluim (toetsen/zang)

 Herman Zuiderhoek (Drums)

Joop Ligtenberg (Saxofoon)

 

1988-1990 TWILIGHT:  

                  

Ben Rondhuis (gitaar/zang)

Bobby Hansen (Bas/gitaar/zang) (†)  / George Brouwer (bas/gitaar/zang)  

Martin Hulshoff (Bas/zang)(

Ron Elebracht (Gitaar)

Theo Mulder (toetsen) / Theo Verhoeven  (toetsen)  

Ton Zwartkruis (toetsen)

Paul ten Bulte (Toetsen/zang)

Herman Zuiderhoek (Drums)

Anita Bulteel (Zang)

Ruud Visser: techniek

 

1993-1998 ALLROUND BAND "MEMORY" 

  

Bezetting:

Henk Tijssen (Gitaar/zang) († 25-11-2020)  

Paul de Graaf (Bas/zang)

Rein Meijer (Sologitaar/zang) († 15-05-2000)

Gerry Westerik (Zang)

Ron van der Straaten (toetsen/zang)

Herman Zuiderhoek (Drums)

 

1998-2002 SUNSET (BOULEVARD) 

  

Bezetting:

Henk Tijssen (Gitaar/zang) († 25-11-2020)

Max Bickes (gitaar/zang)  Ruud Janssen (Gitaar/zang)                  

Paul de Graaf (Bas/zang)

Willem Wijkniet (toetsen)

Theo Bruins (toetsen)

Michel Hoebink (toetsen)

Herman Zuiderhoek (Drums) 

Saskia Frederiks / Rita Oldemenger / Ursula Mulder 

Ann van Essen (Zang) 

 

2003-2005 WITNESS 

 

Bezetting:

Dirk Pronk (gitaar/zang)

Ton Temmink (bas/zang)

Toetsenist: diverse

Christa de Heer (zang)

 Herman Zuiderhoek (drums)

In 1991 was ik voorzitter van een talentenjacht in Neede, waar de toen 14 jarige Ilse De Lange de talentenshow won en haar ouders toen de raad gaf de goede weg te bewandelen en niet met elk management in zee te gaan. En ze hebben blijkbaar geluisterd naar me, want zie hoe "groot" Ilse is geworden.

2006-2017 Trio Triple  

               

Tijdens een gesprek met drummer Wim Musters (Trainband) kwamen we op het idee om een trio te vormen. Omdat hij kon drummen en zingen, zou ik keyboard gaan spelen en zou ik zangeres Ann van Essen vragen als zangeres. De bandnaam zou TRIO TRIPLE gaan heten.We hadden een ZZtop act compleet met baarden, wat in de zaal goed aansloeg.

 Wim Musters (Drums/zang)

 Herman Zuiderhoek (Keyboard/zang)

 Ann van Essen (Zang)  / Jo Ann Edelenbosch (zang)

We gingen werken voor enkele artiestenburo's zoals Henk Roelofs uit Emmen en later voor Euro Entertainment uit Enschede, hetgeen ons veel werk opleverde in oa Kalkar (D) en Preston Palace (Almelo)

Nadat Ann bij een auto-ongeluk niet in staat was te werken, kwam Wim op het idee met een andere zangeres enkele partijen af te werken. Via Hans van Liempt van de Torpedo Showband, leerde ik zangeres Jo Ann Edelenbosch kennen, die bereid was in te vallen

Na enkele partijen te hebben afgewerkt, namen we afscheid van Jo Ann. De afstand Amsterdam-Deventer was toch een struikelblok.

in 2010 besloten we te stoppen met Trio Triple en probeerde Wim Musters een nieuwe band op te zetten. Als "Lady and Company" met Annemiek van Haaren als zangeres probeerden we de band nieuw leven in te blazen. Hetgeen met Annemiek niet erg wilde vlotten en we opzoek gingen naar een andere zangeres, dat zou Jeannette Zandbergen uit Vriezenveen gaan worden.

 

Na enkele Try-outs en een optredens in de Grolschveste in Enschede tijdens de wedstrijd FC Twente-Benfica, viel het doek nadat we eigenlijk amper waren begonnen. De verstandhouding tussen Jeannette en mij verliepen niet zoals ik verwacht had. Ik verwachte een professionele instelling en niet iemand die het niet zo nauw neemt. Dit was voor mij de druppel en zocht ik weer contact met de van het auto ongeluk herstellende Ann van Essen, die had wel oren naar een nieuw begin, maar dan wel zonder Wim Musters. Zij had geen goede klik met Wim en wilde alleen met mij als duo verder. We konden een vocalist gaan gebruiken om de stem van Wim op te vangen. Na enkele repetities waren we er uit en was Duo Once Again een feit. 

2012-1017 Duo Once Again 

                        

 

Bezetting: 

Ann van Essen (zang)

 

Herman Zuiderhoek (keyboard/zang)

Met optredens in Fletcher-hotel in Putten en Sallandse Heuvelrug vonden we de weg naar boven.Na enkele jaren met veel plezier optredens te hebben verzorgd, besloot ik in de herfst van 2017 de stekker uit Once Again te trekken. Optredens liepen terug (dankzij de DJ's en de mensen wilden geen geld meer uitgeven aan een band) en de motivatie was bij mij zo langzamerhand ver te zoeken. Natuurlijk was het onze passie, maar om voor 25 euro pp op pad te gaan ging mij te ver. Dit overkwam niet alleen mij, maar ook diverse muzikanten uit Deventer eo. Het was allemaal te veel gezeur geworden, mensen waren niet meer tevreden of hadden te veel eisen. Het was nooit goed genoeg, dan was het repertoire niet goed, dan was de kleding niet goed, dan was het geluid te hard, te zacht of er zat te veel bas in enz enz. Daar ben je na 50 jaar muzikant te zijn wel een beetje klaar mee. Ik heb een prima tijd gehad en kan terug kijken op een voortreffelijke muzikale loopbaan.

2018 brengt me toch weer waarmee ik ben begonnen nl. drummen. In Apeldoorn zijn enkele locaties waar je kunt "Jammen". Een uitnodiging van een bevriende muzikant "Leo Disco" om te komen jammen wilde ik beslist niet afslaan en dit gaat 21 januari as dus gebeuren. Eindelijk weer iets doen waar mijn passie ligt nl drummen.

Augustus 2018 verhuis ik naar Enschede,waar ik een maand later m'n oude maat Wim Musters weer tegen kom. Hij had een band "Straightline" ze zochten een toetsenist, of ik zin had om mee te doen. Vanaf die tijd maak ik deel uit van de band Straightline. En vijf koppige formatie met potentie (Bas/zang-Gitaar/zang-zangeres-drums/zang en keyboard/zang. Het eerste optreden in een Bistro in Zwolle was een doorslaand succes, en smaakte naar meer. Helaas door de "Coronacrisis" is alles anders, en moeten we wachten tot de crisis over is en wij weer vol aan de bak kunnen. We kunnen niet wachten!!!!

 

Bezetting: Straightline:

Wim Musters: Drum/zang

Linda Heespelink: Zang

Bram Parera: Bas/zang

Hans Brinkhof: Gitaar/backing

Herman Zuiderhoek: Keyboard/zang/backing

 

 

 

One of Us (2021)

Brigitte Slinkman/Ebbinkhuijsen (zang)

Wim Musters (percussie/zang)

Herman Zuiderhoek (Keyboard/zang)

 

 

 

 Samen met Carola Slot op de foto

 

Pam Macbeth 

Amerikaanse Countryzangeres

Tijdens de opname van "Een brug te ver 1976

Ontmoeting  met Anthony Hopkins

 

Tussen alle bedrijven door even Ben Hulshoff  (†) van de Huberco's helpen met het afwerken van enkele optredens, samen met Gitarist/zanger: Martin Hulshoff, Tije de Haan (zang) (†) en Herman Zuiderhoek (drums

 

bezoek ook eens de vox-ton studio's in Berlijn  van Niels Zuiderhoek

Klik hier